Raf sistemleri, özellikle kurulum ve montaj aşamasında mühendislik kontrollerinden geçmesi gerekmektedir. Evet, raf sistemlerini kuran firmalar bununla ilgili mühendislik çalışması olsa bile 3. taraf bir denetim, kontrol, danışmanlık firması tarafından raf montaj uygunluk kontrolleri ileride oluşabilecek sorunlara karşı yapılması gereklidir.
Raf periyodik kontrol ve bakımları, raf sistemlerinizin ömürlerini uzatmaktadır. Uzun ömürlü olan raf sistemlerinin bakımlarının aksaması veya yapılmaması zamana bağlı malzeme yorulması, darbe yüküne bağlı olarak burkulmalar, titreşimlerden kaynaklı gevşemeler, çalışan personelin dikkat eksikliğinden kaynaklı raf sistemleri elemanlarındaki eksikliklerin belirlenmesi çok önemlidir.
Raf kazaları, genellikle hızlı forklift darbeleri veya deprem yüklerinden kaynaklanmaktadır. Forklift çarpmaları özellikle önemli olup, sistemin yükünü kaldıran ayakların yıpranması ile rafların taşıma kapasitelerinin düşmesine neden olmaktadır. Bu ve buna benzer durumlardan dolayı raflarınıza iş ekipmanı çarpmalarına karşı, iş yerinde maksimum iş ekipmanı hızının belirlenmesine ilişkin hesap ve analizlerini yapmaktayız.
Bunun dışında raf son kullanıcı eğitimi (PRSES) sertifikalı eğitimlerimiz ile, depo-lojistik çalışanlarınızın raf sistemlerini tanıyıp, bilinçli bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Siz de raflarınızın periyodik kontrol, bakımı, statik-dinamik analizi, taşıma kapasitesi gibi mühendislik hizmetlerimiz için bizden en uygun teklifi alabilirsiniz.
0 Yorumlar